Műanyag fröccsöntésA termékek gyártásához szükség van egy fröccsöntő gépre és egy termék specifikus fröccsöntő szerszámra. A szerszám minden esetben egyedileg az adott termék paramétereit figyelembe véve kerül megtervezésre és legyártásra.

Gépeink hőre lágyuló műanyagok fröccsöntésére alkalmasak.Gépeink hőre lágyuló műanyagok fröccsöntésére alkalmasak.

A technológia során a granulátum formátumú alapanyag egy vákuumos felszívó rendszeren keresztül a fröccsöntő gép tartályába kerül. A tartály szükség esetén a granulátum előszárítását is elvégzi. A granulátum a tartályból a fröccsegység csigadugattyújába folyik le, ahol a fűtött csiga forgómozgása közben a granulátum megolvad. Az olvadt alapanyagot a gép nagy nyomáson a szerszámba préseli. Az ömledék állapotú alapanyag kitölti a formát és a hűtés (temperálás) hatására az alakja rögzül. Megfelelő hűtési idő letelte után a késztermék elég stabil lesz a szerszámból való eltávolításra. Ekkor a gép a szerszámot kinyitja és a készterméket a gép kidobója kilöki a szerszámból. Egyes esetekben a készterméket a szerszámból robotkar távolítja el. Robotok alkalmazásával a termék minősége és/vagy a gyártás hatékonysága növelhető.A standard fröccsöntésen kívül cégünk jelentős tapasztalattal rendelkezik a precíziós alkatrészek gyártásában műszaki műanyagok felhasználásával, továbbá foglalkozunk még 2 komponensű fröccsöntéssel alkatrész áthelyezéses technológiával, ahol jellemzően egy kemény alapkomponensre (PP,PA, PC/ABS) fröccsöntünk egy rendszerint lágy (TPE, TPU) második komponenst. Ezeken kívül nagy gyakorlatunk van még az ún. inzertes fröccsöntés területén is, ahol fémbetétek kerülnek a szerszámba, amiket különböző műszaki műanyagokkal fröccsöntünk körbe.

Gépeinkkel jelenleg a hőre lágyuló műanyagok széles palettáját dolgozzuk fel úgymint: PE,PP, PP GF, PP T,PA6, PA66, PA6 GF, PA66 GB/GF, PC, PC/ABS, ABS, POM, TPE, PPO

Fröccsöntő gépeink záróereje 25-240 t, a maximális fröccsöntési térfogat pedig 653 cm3.