A PlasticArt Kft. 2003-ban alakult elsősorban műanyag termékek gyártására szakosodva. Az első hónapokban a cég fő profilja műszaki tanácsadás volt, majd ezt követően 2004-ben kezdődött a termékek gyártása egy bérelt gellénházi telephelyen, nagyságrendileg 200m2-en. A gyártás ekkor nagyrészt villanyszerelési szerelvénydobozokra korlátozódott, melyek elsősorban magyar és német piacokon kerültek értékesítésre. Ebben az időszakban 2 műszakos munkarendben termelt a cég 2db fröccsöntő géppel.

2005-ben egy új partner megjelenése miatt a rendelkezésre álló hely szűkösnek bizonyult, ezért 2006-ban egy új 600 m2-es csarnok átadására került sor egy új telephelyen, még mindig bérleti konstrukció keretében. Ez a csarnok 2007-ben egy 400m2-es raktárral bővült tovább. Ekkor a cég már 7db fröccsöntő géppel termelt közel 20 fős létszámmal 3 műszakos munkarendben a kezdeti árbevétel többszörösét produkálva. Ebben hatalmas szerepe volt egy multinacionális vállalattal kötött szerződésnek. Ez a partnerkapcsolat a mai napig tart, mindkét fél kölcsönös elégedettségével. Időközben a piaci igényekre reagálva még 2006-ban megszereztük az ISO 9001-es tanúsítványt, amit később ISO 14001-es környezetirányítási rendszer tanúsítvánnyal egészítettünk ki.

A cég 2008-ban még a válság előtt bővítette kapacitását további 3db fröccsöntő gép beszerzésével és a tevékenység is bővült tamponnyomással és összeszereléssel. A nehéz 2008-2010-es időszakot nagyjából változatlan létszámmal vészeltük át némi árbevétel csökkenést elszenvedve. Szerencsére a válság után újra felfutott a termelés oly mértékben, hogy egy nagynevű multi céghez is sikerült bekerülnünk ezzel sikeresen bővítettük a szilárd megrendelőink számát. Ettől a ponttól kezdve cégünk dinamikus fejlődési pályára állt, ami napjainkban is tart. 2013-ban a jelenlegi telephely megvásárlásra került, azzal a céllal, hogy a jövőbeni fejlesztések már saját ingatlanon valósulhassanak meg. Elsősorban az új vevőnk által támasztott követelmények miatt cégünk jelentős fejlesztéseket hajtott végre termelő gépek, robotok és méréstechnikai eszközök területén.

Ezen fejlesztések keretében 2012-2017-es időszakban cégünk összesen 10 db új fröccsöntő gépet szerzett be és ezek kiszolgálásához 5db robot, továbbá egy 3D koordináta mérőgép és egy optikai mérőgép is beszerzésre került. Az új fröccsöntő gépek nagyrészt régi gépek lecserélése okán érkeztek, azonban 2db géppel tovább növeltük gépeink számát, ami ma már 12db gépet jelent. A kapacitás bővítése további ingatlanberuházást is igényelt, ami 2016-ban egy közel 450m2-es új csarnokrész építésével valósult meg. Ezzel a beruházással lehetőség nyílt a TMK műhely áthelyezése egy új nagyobb helyiségbe és kivitelezésre került egy légkondicionált összeszerelő részleg is. Fenti beruházásokhoz sikerült pályázati forrásokat is bevonnunk, ami nagyban segített a megvalósulásban. Jelenleg informatikai fejlesztéseket hajtunk végre, ami érinti a teljes vállalatirányítási rendszert és a gépek központi adatbázisba való bekötése is folyamatban van.